V sobotu 29. června 2013 se uskutečnil další jednodenní zájezd odboru KČT při TJ Sokol Hukvaldy. Cílem zájezdu byla oblast Javorníků na česko-slovenském pomezí se skalními masívy Pulčinských a Čertových skal. Pěší tůra byla naplánována jako přechod z údolí Vsetínské Bečvy do údolí Senice, ve kterém se tyto skály u obce Lidečko nachází.

Zájezdu se zúčastnilo 30 dospělých a 6 dětí ve věku do 10-ti let. Z 30 dospělých byla větší polovina tvořena seniory, pro které byl zájezd koncipován. Pěší přechod po dvou trasách 18 a 24 km. Počasí nám naštěstí přálo a tak za příjemného slunečného počasí zvládli náročné trasy jak ti nejmenší, tak i nejstarší účastníci, včetně pana Vlastimila Mokroše ( 1929).
Pulčinskými skalami jsme procházeli shora dolů, stejně jako při jednom z našich prvních zájezdů 19.11.1992. Tehdy to byl pochod mezi prvními vločkami sněhu. Bohužel na obou trasách nebyla žádná chata s občerstvením, ani studánky, takže všichni museli využít pouze svých zásob jídla i pití. Vše jsme si pak vynahradili v motorestu v Lidečku. Z řad účastníků se nakonec ozývala spokojenost s tímto výletem a přáním podobnou akci uspořádat i v roce 2014 s kratším pochodem a s turistickou útulnou na trase.
Tomáš Elbel