Indiáni na Hukvaldech?

Ne, to opravdu ne, ale pár nadšenců ( asi 25), převážně z řad turistů si řekli, že po Zvoničce, která nám cinká nad hlavami z Fojťáků, máme prostor a čas na další počin.

Ani už nevím, jak to vlastně vzniklo a kdo měl ten „nápad“, ale zpočátku jsme to brali jako recesi. Pak už stačilo, aby to „uzrálo“ a rozjeli jsme akci Teepee.

Pár fotografií si prohlédněte zde:

Trvalo celý rok než jsme Teepee ušili ( mimochodem se šilo v místnosti 3×4 metrů) a jelikož nějakým nedopatřením jsme našili švy opačně, následovalo párání a opětovné sešívání. Dále jsme museli zajistit 25 ks 11-ti metrových smrkových tyčí ( za což patří poděkování Milce Mifkovičové ) a poté se celá práce už soustředila do tělocvičny, protože jiný vhodný prostor na celé Teepee prostě nebyl ( děkujeme paní ředitelce za tento azyl ), kde jsme dělali dokončovací práce. A 2. května to vypuklo: v ohradě u myslivecké chaty jsme vztyčili 9-ti metrové Teepee. Trochu jsme se stavbou zápasili ( jen dva z nás měli představu a zkušenosti s teepee ), ale neodradilo nás to a Teepee jsme zdárně postavili.
Nevěřícně jsme kolem stanu chodili a kroutili hlavami, cože je to za kolos. Jen pro představu – vně Teepee se pohodlně vejde na 40 sedících osob a je i místo na ohniště.
Prací na šití a stavbě jsme strávili na 400 hodin a vyšlo nás zhruba na 14.000 Kč, převážně na plátno.
Určitě stojí za to si tuto stavbu prohlédnout a chvíli posedět ( jak někdo už řekl „v šapitó“) vně Teepee.
Chtěl bych tímto poděkovat těm všem, kteří se na tomto projektu podíleli ( ať už finančně nebo prací ), protože bez vás by to prostě nešlo.

Díky Slávek Koval