Koncem června se vydali příznivci cyklistiky na pětidenní zájezd kolem řeky Berounky. Tento zájezd organizovali hukvaldští turisté.
Na každý den byla připravena zajímavá trasa s kulturními, přírodními a historickými památkami a zajímavostmi. Mnozí z nás byli překvapeni kopcovitým terénem a někdy i značným převýšením na trasách, ale zajímavosti zdejšího kraje nám daly zapomenout na někdy náročné výšlapy do kopečků.
Za slunečného a teplého počasí jsme navštívili nespočet hradů a zřícenin : hrad Karlštejn, Kokořín, Točník, Žebrák, Krakovec, Týřov, pamětní síň spisovatele Oty Pavla v Luhu u Berounky, legendární výletní hostinec U Rozvědčíka, večerníčkové medvědy ………. umístěné v berounském medvědáriu, rozsáhlý komplex Koněpruských jeskynní, výletní místo lom velká a malá Amerika, největší hornický skanzen v ČR – Chrustenická šachta Solvayovy lomy, zámek Lány a hrob našeho prvního prezidenta T.G. Masaryka a další a další zajímavosti.
Na své si přišli i milovníci jízdy na kole přírodním terénem, kdy jsme zdolávali na 30 brodů přes říčku Javornice u hradu Krakovec či kolem lomů velké a malé Ameriky.
Ubytování jsme měli zajištěno v příjemném hotýlku Roztoky ( bývalé koňské stáje ) u řeky Berounky s příjemným personálem. Na 35 cykloturistů si zájezd na Berounsko užilo, defektů bylo minimum, nikdo se nestihl ztratit. Na další vícedenní cyklozájezd pořádaný hukvaldskými turisty jsou zváni všichni milovníci kol a velocipedů – tentokrát pojedeme do Železných hor.

Slávek Koval